Home Diete de slabit Top 5 diete de urmat in acest an

Top 5 diete de urmat in acest an

In fiecare an, specialisti in nutritie si cercetatori ai universitatii Yale formeaza un top al celor mai bune diete. Pentru 2019 s-au analizat 41 diete diferite, propuse atat de catre medici, cat si despre specialisti si coachi nutrutionali.

Iata la ce concluzie au ajuns cercetatorii americani si care sunt cele mai eficiente 5 diete pe care le poti incerca in 2019 pentru a slabi sanatos si rapid.

Top 5 diete de urmat in acest an

1. Dieta Mediteraneana – este pe primul loc, asta dupa ce in ultimii opt ani pe primul loc s-a situat doar Dieta DASH. 

Dieta Mediteraneana a castigat anul acesta locul 1 deoarece specialistii considera ca aceasta poate imbunatati longevitatea si poate preveni unele afectiuni cronice. Aceasta a castigat locul unu datorita urmatoarelor categorii: 

  • Cea mai usor de urmat dieta
  • Cea mai buna dieta pentru un stil de viata sanatos
  • Cea mai eficienta dieta pentru diabetici 
  • Cea mai buna dieta in cazul celor suferinzi de boli cardiovasculare (categorie unde s-a clasat si dieta Ornish)

Ingrediente aprobate in cadrul dietei mediteraneene: legume, zarzavaturi, fructe proaspete si uscate, peste, ulei de masline, vin in cantitati moderate.

2. Dieta DASH – pentru prima oara in ultimul deceniu pe locul 2 

Dupa 8 ani in care dieta DASH (Dieta impotriva Hipertensiunii) s-a clasat consecutiv pe locul 1, anul acesta a fost detronata. Aceasta dieta este o alegere inteleapta pentru cei care sufera de hipertensiune. Este o dieta care coboara presiunea sangelui si ajuta in stabilizarea nivelului de colesterol.

DASH se bazeaza pe legume, fructe si orice ingrediente bogate in fibre, cu ceva mai putine proteine.  In principal aceasta se bazeaza pe planuri dietetice mediteraneene, cu mult peste si fructe de mare.

3. Dieta Flexitariana – locul 3 este cel al vegetarienilor

Dieta Flexitariana este preponderent agreata de vegetarieni. Ea incorporeaza o multime de proteine de origine non-animala: fasole, mazare, alune, nuci, seminte. Este o dieta foarte “comerciala” asa cum o caracterizeaza specialistii, fiind urmata mai ales de cei care se preocupa de nivelul lor de sanatate pe termen lung.

4. Dieta Nordica este pe locul 4 in acest an

Aceasta dieta este una noua, o dieta care a atras suficient de mult atentia in ultimul an, asa incat sa fie inclusa in acest top. Cartea “The Nordic Way” lansata in 2017 este un bun ghid pentru cei care doresc sa afle mai multe despre aceasta dieta.

Ea este bazata pe 10 principii extrem de importante. Unul dintre acesta este corelat tot de consumul de fructe si legume din fiecare zi. Principalele elemente ce compun aceasta dieta sunt: fructele, legumele, semintele, carne de calitate si elemente din medii cat mai salbatice, mai neatinse de chimicale. Aceasta dieta este total impotriva semipreparatelor si conservelor. Promoveaza ingredientele locale, din curtile micilor producatori.

Aceasta dieta are foarte multe similaritati cu Dieta Mediteraneana.

5. Dieta de pe locul 5 este Dieta MIND – o dieta principala pentru cei care vor sa piarda din greutate

Aceasta se bazeaza pe consumul moderat de salate, dar si pe carnea de peste. In plus, taie portiile de paine si zaharuri. Este o dieta a carei eficacitate s-a demonstrat stiintific si este extrem de apreciata de catre americanii de rand.

Nu este nimic sofisticat la aceasta dieta, spun specialistii, iar acest lucru o face sa fie extrem de usor de urmat si foarte placuta in randul oamenilor.

Toate aceste diete au fost calculate in asa fel incat sa nu afecteze sanatatea umana pe termen lung, sa tina cont de organismul sensibil al unor oameni si sa produca rezultatele asteptate, fara nicio problema medicala sub forma de efect advers. Tocmai de aceea, ele se afla in topul celor mai adorate diete din intreaga lume. 

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Loredana Mihai
Load More In Diete de slabit

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vezi si acest articol

Dieta Next Level – o solutie pentru a slabi sanatos si a te mentine pe termen lung

Inca te lupti cu kilogramele in plus sau reusesti sa slabesti, dar nu si sa te mentii, si …