Home Recomandari Amenajari interioare pentru a-ti ridica starea de spirit

Amenajari interioare pentru a-ti ridica starea de spirit

Pe parcursul anotimpului rece cand petrecem mai mult timp in interior, este important sa ne facem casele cat mai confortabile. Modul in care proiectam spatiul din jurul nostru poate avea un impact dramatic asupra modului in care ne simtim si orice selectie de tapet sau alegere de tesatura poate face ceva pentru starea noastra de spirit.

Intr-adevar, exista un nume pentru aceasta: neuroarhitectura. Este studiul modului in care corpul si creierul raspund la mediul construit. In interior, este modul in care formele, culorile si texturile sunt aplicate in contextul fiecarei camere.

Exista o legatura intre designul interior si sanatatea mintala si, intelegand legatura, ne putem face casele mult mai fericite. Daca suferiti de tulburare afectiva sezoniera sau pur si simplu aveti o dispozitie proasta din cand in cand, iata cateva sfaturi de decorare pentru a va transforma casa intr-un sanctuar fericit si sanatos. Un zugrav va poate ajuta in cel mai scurt timp sa le aplicati chiar la dvs acasa.

Afisare dinamica a faunei salbatice

Una dintre cele mai simple modalitati de a-ti ridica starea de spirit cu designul interior este de a injecta un sentiment de viata in casa ta. Expunerea animalelor si a fiintelor vii poate reda un sentiment de scop si poate crea o legatura cu lumea exterioara chiar si atunci cand esti blocat in interior.

Nu ar trebui sa ne simtim niciodata limitati in casele noastre. Casele noastre, pe de alta parte, pot fi un loc de evadare la fel ca o excursie in parc. Un tapet frumos salbatic cu tigru tropical este exemplul perfect al modului in care afisajele exotice ale faunei salbatice ne pot face sa ne simtim tineri, vii si total liberi. Un zugrav Bucuresti va va putea ajuta sa aplicati orice tip de tapet, pentru a va imbunatati starea de spirit in cel mai scurt timp!

Culori vesele ale peretilor, care imbunatatesc starea de spirit

Cand vine vorba de alegerea culorii de fundal potrivite, exista multe lucruri de gandit. Va simtiti usor stresati sau aveti de-a face cu anxietate? Nuantele linistitoare precum albastru pal, roz pastel si verde deschis te-ar putea ajuta sa te calmezi. Daca starea ta de spirit este una mai putin buna, culorile stralucitoare si vibrante pot fi capabile sa schimbe totul. Cu psihologia culorii si culorile interioare precum galbenul, portocaliul si rosul poti creste nivelurile de energie, precum si sentimentele de fericire si optimism.

Desigur, trebuie folosit in mod corect si aplicat cu moderare. O camera mica inconjurata de rosu poate fi prea mult, iar galbenul prea dur poate provoca doar o durere de cap. Si atunci cand aveti dubii, puteti zugravi in tonuri neutralizante si tonuri de alb pentru un echilibru care reflecta lumina. Alegeti cel mai bun zugrav Constanta pentru ca peretii sa iasa perfect.

Plante de apartament

Daca exista un lucru de care nu te vei satura niciodata, sunt plantele de apartament. Nu numai ca aceste frumoase creatii ale naturii sunt o bucurie de urmarit, ci sunt o parte importanta a dorintei umane de baza: hranirea. Plantele in ghiveci fac exact asta. Ele au nevoie ca noi sa le tinem taiate si udate si, in schimb, ne purifica aerul si elimina toate acele toxine daunatoare.

Este o relatie care nu inceteaza sa daruiasca si este modalitatea perfecta de a combina designul interior si sanatatea mintala. Dar nu trebuie sa te limitezi la plantele vii daca iti place sa le privesti. Plantele uscate si false par sa devina o tendinta in 2021 si pot adauga viata si suflet acasa in mod similar.

 Modele geometrice delicate

Conform neuroarhitecturii, exista cinci piloni ai designului casei. Una dintre aceste preocupari privind invatarea, memoria si formele pot avea un impact direct asupra modului in care absorbim informatiile.

Modelele pot fi inspirante, relaxante si interesante, dar geometria moale este cea mai buna daca doriti sa creati un spatiu relaxant. Recunoasterea modelelor este esentiala pentru invatare, iar repetarea alimenteaza nevoia umana de ordine. 

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Loredana Mihai
Load More In Recomandari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si acest articol

Cum sa te simti minunat si sa treci peste emotii la propria nunta

Nunta este unul dintre acele evenimente unice din viata care marcheaza inceputul unui nou …