Home Sanatate 5 afectiuni medicale pe care le puteti rezolva cu ajutorul masajului shiatsu

5 afectiuni medicale pe care le puteti rezolva cu ajutorul masajului shiatsu

cele mai bune filme din toate timpurile

Masajul shiatsu este o tehnica aparte de relaxare si de tratare a organismului, extrem de veche. Ea presupune stimularea punctelor de presopunctura, avand intr-o oarecare masura aceleasi efecte ca acupunctura. Tocmai de aceea, tehnica de masaj shiatsu poarta si numele de “acupunctura fara ace”.

5 afectiuni medicale pe care le puteti rezolva cu ajutorul masajului shiatsu

Acest tip de masaj nu este doar un masaj de relaxare. El este extrem de benefic pentru organismul nostru, principalele beneficii ale sale fiind: 

– relaxarea profunda a muschilor si eliminarea tensiunii la nivelul acestora

– scaderea radicala a nivelului de stres 

– eliminarea toxinelor 

– imbunatatirea circulatiei sanguine si reducerea presiunii arteriale 

– calmarea starilor de nervozitate 

– stimularea tonusului muscular

O sedinta de masaj terapeutic shiatsu va conferi o stare generala buna a organismului, lasand efecte vizibile chiar pentru mai multe zile. Un astfel de masaj nu doar ca te va ajuta sa te detensionezi, dar te va si mentine in forma pentru mai multe zile la rand. Iar in plus, te va ajuta sa previi sau sa combati cel putin 5 afectiuni medicale cu care te poti confrunta zilnic.

Iata care sunt principalele 5 afectiuni medicale pe care le poti trata cu masaj shiatsu 

1. Durerile de spate

Durerile de spate afecteaza majoritatea oamenilor. Fie ca acestea provin de la un simplu somn intr-o pozitie inconfortabila sau de la prea mult efort, ele sunt prezente mereu in viata noastra. Te poti trezi cu astfel de dureri chiar si dupa vacanta, daca ai carat un rucsac prea greu in spate. 

Tehnica masajului terapeutic shiatsu te va scapa de aceste dureri si dupa doar o sedinta te vei simti deja mult mai bine. Masajul se concentreaza asupra celor 12 meridiane ale corpului, ca si acupunctura. Iar efortul indreptat spre aceste puncte de energie va face ca durerea sa dispara si tu sa te simti in forma din nou.

2. Lombosciatica

Exista nenumarate cazuri in care suferinzii de lombosciatica s-au redresat si s-au simtit mult mai bine in urma realizarii unor sedinte de masaj terapeutic shiatsu. Acest masaj este recunoscut la nivel mondial pentru capacitatea de a preveni si de a elimina astfel de afectiuni din viata noastra. In plus, el nu doar ca va elimina durerile, dar va si fortifica organismul pentru a evita pe viitor instalarea unor asemenea probleme medicale.

3. Insomnia

Fiind bazat pe tehnica de presopunctura, masajul shiatsu, denumit si acupunctura fara ace are un efect puternic de relaxare si detensionare. Ceea ce ajuta in mod direct la imbunatatirea calitatii somnului.

Astfel, cu ajutorul acestor sedinte de masaj de relaxare poti ajunge sa invingi insomnia si sa dormi linistit, bucurandu-te de odihna atat de necesara organismului tau.

4. Hipertensiunea arteriala

Unul dintre principalele beneficii ale masajului, dupa cum spuneam, este reducerea hipertensiunii arteriale si imbunatatirea circulatiei sanguine. Astfel, acest tip de masaj te poate ajuta sa scapi de aceasta afectiune.

In plus, prin tehnica de masaj shiatsu poti combate si alte afectiuni de ordin circulator.

5. Anxietatea

Acest masaj de relaxare te poate ajuta sa scapi de anxietate si de nervozitate, ba chiar poate elimina din viata ta si semnele oboselii cronice. Retine faptul ca masajul terapeutic shiatsu presupune concentrarea unor eforturi pe punctele de energie ale corpului, numite TSUBO. Acestea fac ca stresul si senzatiile de nervozitate sa fie eliminate din corpul tau, odata cu toxinele.

Astfel, masajul iti va oferi o stare de bine generala si te va ajuta sa elimini stresul din viata ta. 

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Loredana Mihai
Load More In Sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si acest articol

Infectie urinara – simptome, cauze si tratament

Prin infectie urinara se intelege o afectiune care se poate manifesta in oricare dintre or…