Home Sanatate Poate ameliora acupunctura simptomele menopauzei

Poate ameliora acupunctura simptomele menopauzei

cele mai bune filme din toate timpurile

Pentru multe femei menopauza si premenopauza sunt momente de tulburari emotionale si fizice destul de dificil de gestionat. Terapiile hormonale pot ameliora unele simptome, cum ar fi bufeurile sau transpiratiile, dar nu sunt potrivite pentru toate femeile.

Poate ameliora acupunctura simptomele menopauzei

Un studiu danez sugereaza ca acupunctura amelioreaza simptomele menopauze

Un studiu danez publicat in BMJ Open, jurnal online dedicat publicarii cercetarilor medicale din toate disciplinele si domeniile terapeutice, sugereaza ca acupunctura poate fi demna de luat in considerare. Se pare ca in numai cinci saptamani de acupunctura, femeile aflate in premenopauza sau menopauza au sesizat reducerea bufeurilor, a transpiratiilor nocturne, reglarea somnului si imbunatatirea starii emotionale.

Totusi, cercetatorii de la Universitatea din Danemarca de Sud au avertizat ca nu pot exclude faptul ca rezultatele benefice s-ar putea baza pe un efect placebo. Unul dintre autorii studiului, prof. Frans Boch Waldorff, de la Universitatea din Danemarca de Sud a declarat: “Nu putem explica mecanismul care sta la baza acupuncturii si nici nu putem determina cat de mult este efectul placebo. Dar acupunctura este o procedura sigura, eficienta si simpla, fara efecte secundare raportate la femei, asa cum sunt tratamentele hormonale.”

Descrierea studiului

Cercetatorii au recrutat 70 de femei cu simptome diferite de menopauza, de la cele moderate pana la cele mai severe. Acest grup a fost apoi impartit in doua: un grup, numit grup de control, nu a beneficiat de acupunctura pana a sasea saptamana a studiului, in timp ce al doilea grup, numit grup de interventie, a primit saptamanal tratamentul de la medici experimentati. Fiecare participant a completat apoi un chestionar pentru a-si autoevalua simptomele la trei si la sase saptamani.

Pana la sase saptamani, 80% din femeile din grupul de interventie au semnalat imbunatatiri moderate ale tuturor simtomelor, ele declarand cu fermitate ca sedintele de acupunctura le-au ajutat.

Placebo sau nu, acupunctura si-a dovedit eficienta, fara efecte secundare!

Desi nu exista dovezi stiintifice clare care sa confirme si sa masoare efectele acupuncturii in cazul simptomelor menopauzei, femeile care au beneficiat de acest tratament declara ca se simt mult mai bine si ca vor relua sedintele, ori de cate ori va fi necesar.

Datele si studiile arata ca terapia poate ameliora si alte simptome si afectiuni specifice femeilor, iar la Clinica AgeSense poti sa beneficiezi de sedinte de acupunctura care sa te ajute sa faci fata inaintarii in varsta, a simptomelor neplacute asociate cu aceasta, dar si cu menopauza. 

Foto: Catalina Chilimari

“Ne dorim sa motivam oamenii de toate varstele sa priveasca cu incredere la anii pe care ii au in fata si sa se poata bucura din plin de ei. Asta pentru ca suntem ferm convinsi ca, atunci cand ne ingrijim de sanatatea noastra, anii care trec nu sunt pierduti, ci castigati”, spune Catalina Chilimari, Clinica AgeSense.

“Don’t menopause. Menoplay”

Un program dezvoltat de clinica AgeSense se numeste “Don’t menopause. Menoplay” si este singurul program din Romania dedicat tratarii simptomelor menopauzei cu remedii multidisciplinare naturiste (acupunctura terapeutica si cosmetica) in tandem cu recomandari medicale alopate. Programul este conceput si derulat de catre Dr. George Stefan Vasilescu, medic primar Obstetrica-Ginecologie, cu experienta in tratamentul menopauzei, supra-specializare in tratamentul infertilitatii cuplului si competenta in acupunctura si medicina Anti-Ageing.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Loredana Mihai
Load More In Sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si acest articol

Infectie urinara – simptome, cauze si tratament

Prin infectie urinara se intelege o afectiune care se poate manifesta in oricare dintre or…