Home Sanatate Cum protejezi pielea bebelusului de alergenii din hainutele si produsele pentru copii

Cum protejezi pielea bebelusului de alergenii din hainutele si produsele pentru copii

cele mai bune filme din toate timpurile

In prezent piata abunda in produse destinate bebelusilor, dar, din pacate, multe dintre ele sunt realizate din materiale sintetice extrem de neprietenoase cu pielea micutului. Aceste produse sunt riscante pentru sanatatea bebelusului si trebuie evitate.

Parintii sunt sfatuiti sa se orienteze catre hainute si accesorii realizate din materiale cat prietenoase cu pielea.

De ce este important sa alegem accesorii si hainute din materiale cat mai naturale

In primele 6 luni de viata, sugarul este foarte expus la imbolnavire, pentru ca sistemul lui imunitar nu este inca format. In plus, pielea micutului este mult mai sensibila decat cea a adultilor, motiv pentru care bebelusii sunt mult mai predispusi la reactii alergice rezultate din substantele chimice toxice continute in hainutele sintetice si in accesoriile non-organice. 

Aceasta predispozitie la reactii este justificata si de faptul ca pielea absoarbe mai bine de 60% din substantele cu care intra in contact, iar cei mici nu sunt inca pregatiti sa faca fata substantelor nocive.

De aceea parintii trebuie sa acorde o atentie sporita la toate obiectele, hainutele, prosoapele sau substantele pe care le folosesc (detergent, sampon, sapun, creme, uleiuri, unguente, etc).

Cumparati hainute din materiale naturale pentru bebelusi

Chiar daca hainutele realizate din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul costa putin mai mult, ele sunt mult mai sanatoase si mai recomandate pentru pielea bebelusilor.

De aceea parintii ar trebui sa aleaga cu atentie hainutele sugarilor, mai ales pe acelea care intra in contact direct cu pielea lui, cum ar fi camasutele, body-urile, salopetele, pantalonasii, etc.

Cumparati prosopele din bumbac

Pentru baita bebelusului, avem nevoie de mai multe lucruri, printre care si prosopelul de baie, cu sau fara gluga. El trebuie sa fie realizat din bumbac 100%, sa fie pufos, moale si foarte prietenos cu pielea micutului. Prosopelul de baie este un accesoriu foarte important si se va alege cu mare atentie, pentru ca altfel riscam sa iritam pielea foarte sensibila a sugarului, care este si mai expusa dupa baie.

Ce trebuie evitat atunci cand alegem hainutele si accesoriile pentru copii

Atunci cand alegeti hainutele si accesoriile pentru un sugar, evitati orice produs realizat din poliester sau care are culori intunecate, pentru ca acestea contin o multime de coloranti. Nu cumparati haine pentru bebelusi confectionate din tesaturi tratate cu rasini pe baza de formaldehida, deoarece acestea pot provoca reactii alergice ale pielii.

Spalati hainutele noi inainte de a imbraca bebelusul cu ele

Chiar daca ele sunt curate, confectionate din materiale naturale, prietenoase cu pielea copilului, nu uitati sa le spalati cu atentie inainte de a le folosi. Astfel indepartati orice substanta nociva si le si uzati un pic pentru a fi si mai placute la atingere. De obicei hainutele noi realizate din bumbac sunt un pic mai aspre. Prin spalare ele devin mai moi si mai pufoase.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Roxana Matei
Load More In Sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si acest articol

Infectie urinara – simptome, cauze si tratament

Prin infectie urinara se intelege o afectiune care se poate manifesta in oricare dintre or…