Home Recomandari 8 lucruri pe care le poti face pentru a-ti face casa mai eficienta din punct de vedere energetic

8 lucruri pe care le poti face pentru a-ti face casa mai eficienta din punct de vedere energetic

Pe langa modificarea obiceiurilor zilnice, exista multe lucruri si schimbari pe care le poti face prin casa pentru a o eficientiza din punct de vedere energetic. Toate acestea implica anumite cheltuieli, insa, pentru ca reduc facturile de energie, te vor ajuta pe viitor sa faci economii considerabile. Ca sa nu mai mentionam sa vor creste si valoarea de vanzare a casei tale.

Iata ce poti face pentru a-ti eficientiza energetic casa:

Izoleaza-ti mansarda

Izolarea corecta a mansardei ajuta la mentinerea caldurii din casa si la scaderea facturilor de energie. Acest lucru nu ar trebui, insa, sa se rezume doar la mansarda. Poti duce eficientizarea la un nivel superior izoland si peretii exteriori.

Instaleaza geamuri duble

Un alt mod prin care iti poti eficientiza casa din punct de vedere energetic este sa montezi ferestre lemn stratificat cu geamuri duble sau chiar triple. Acestea folosesc doua sau trei foi de sticla si retin mai bine caldura in interior, permitandu-ti sa reduci temperatura termostatului si, in consecinta, facturile de energie.

Treci pe becuri LED

Becurile cu diode emitatoare de lumina (LED-urile) sunt corpuri de iluminat adaptabile care ar putea inlocui cu succes luminile si spoturile. Sunt la fel de eficiente ca becurile obisnuite, dar mult mai eficiente din punct de vedere energetic.

Cumpara un boiler nou

Desi poate fi o investitie costisitoare, un boiler nou poate face diferenta energetica intr-o casa. Pentru ca facturile de incalzire si apa calda reprezinta peste 50% din cheltuieli, trecerea la un boiler cu eficienta energetica superioara te poate ajuta sa faci economii considerabile in fiecare an.

Monteaza un contor inteligent

Un contor inteligent te poate ajuta sa depistezi electrocasnicele care consuma cea mai multa energie electrica si chiar si cat te costa utilizarea acestora. Un contor inteligent trimite automat indexul catre furnizorul tau de energie, deci te scapa si de grija citirii contorului.

Ia in considerare doar electrocasnicele eficiente din punct de vedere energetic

Pe langa becurile eficiente energetic, trecerea la electrocasnice cu consum redus pot face diferenta la facturile tale de curent. Ia in considerare cuptoarele, masinile de spalat, frigiderele si congelatoarele cu rating de eficienta clasa A si, ori de cate ori cumperi un aparat electric nou, nu scapa din vedere consumul.

Instaleaza panouri solare 

Un alt lucru important pe care il poti avea in cedere pentru a creste eficienta energetica a unei caze este folosirea energiei solare. Instalarea panourilor solare pe acoperis iti va permite sa produci energie si nu va mai trebui sa platesti pentru aceasta. In plus, poti sa vinzi surplusul in reteaua nationala.

Metode de economisire a energiei daca lucrezi de acasa

Daca lucrezi de acasa, este normal sa consumi mai multa energie decat atunci cand lucrezi la un birou fizic, motiv pentru care ar trebui sa fii mai atent la consum. Tu ar trebui sa ai grija sa opresti laptopul si monitorul cand ai terminat munca si sa fii atent sa stingi luminile cand nu le mai folosesti. 

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Elena Prachi
Load More In Recomandari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si acest articol

Cum sa te simti minunat si sa treci peste emotii la propria nunta

Nunta este unul dintre acele evenimente unice din viata care marcheaza inceputul unui nou …