Home Recomandari Vrei sa ramai insarcinata prin inseminare artificiala (IA)? Iata cateva riscuri pe care nu le-ai luat in calcul!

Vrei sa ramai insarcinata prin inseminare artificiala (IA)? Iata cateva riscuri pe care nu le-ai luat in calcul!

Inseminarea artificiala ar putea insemna o sansa de a obtine o sarcina pentru cuplurile care indeplinesc conditiile pentru acesta procedura. Totusi, inseminarea nu ofera o garantie nici dupa mai multe astfel de proceduri. De altfel, medicii recomanda trecerea la FIV daca s-au efectuat mai mult de 4-5 proceduri IA fara succes. Totusi, chiar daca sansele sunt mari pentru anumite cupluri, inseminarea artificiala poate avea cateva riscuri pe care poate nu le-ai luat in calcul.

Vrei sa ramai insarcinata prin inseminare artificiala (IA)? Iata cateva riscuri pe care nu le-ai luat in calcul!
Vrei sa ramai insarcinata prin inseminare artificiala (IA)? Iata cateva riscuri pe care nu le-ai luat in calcul!

Poti pierde timp si bani

Poti pierde timpp si bani incercand aceasta procedura. Iata din ce cauza!

Daca te pregatesti intens pentru inseminarea artificiala ia in calcul faptul ca poti urma un tratament, fara sa beneficiezi de procedura in sine. Pentru ca in cazul inseminarii tratamentele nu confera aceeasi predictibilitate a aparitiei ovulatiei si nici acelasi control, te vei putea gasi in situatia in care urmezi un tratament pentru stimulare ovariana, mai investesti si pentru urmarirea ecografica a ovulatiei, insa ovulatia se produce intr-o zi nelucratoare. Poate nu te-ai gandit la asta, insa tot efortul tau se poate dovedi inutil, daca ovulezi… in weekend.  

Ai putea face tratament hormonal… degeaba

Tratamentul hormonal poate avea o serie de reactii adverse, de la greata, depresie si pana la hiperstimulare. Asigura-te ca nu il faci in zadar.

In cazul in care infertilitatea e de cauza masculina si sperma necesita prelucrare (consistenta prea vascoasa) sau daca mediul vaginal nu e propice pentru sperma partenerului si necesita o procedura prin care spermatozoizii sa fie livrati direct in uter, tot tratamentul tau va fi in zadar. Nu doar ca vei pierde timp (pentru ca luna respectiva va fi compromisa) si bani (costul tratamentelor, al analizelor si al ecografiilor pentru monitorizare) ci, de asemenea, iti vei supune corpul la un tratament hormonal inutil.  

Inseminarea artificiala are rate scazute de reusita

Crezi ca prin IA vei obtine o sarcina din prima incercare? Nu te baza pe asta.

In lipsa unor afectiuni ale cuplulului, diferenta intre rata de reusita a conceptiei in mod natural si a celei asistate prin inseminare artificiala nu e prea mare. Mai ales daca nu se urmeaza un tratament de stimulare ovariana. Doar stimularea poate creste sansele de reusita, datorita faptului ca vor exista mai multi foliculi. Totusi, daca nu exista alte probleme asociate (o incompatibilitate intre mucusul vaginal si sperma), sansele vor fi destul de similare intre conceptia naturala cu tratament de stimulare si inseminarea articifiala care urmeaza aceluiasi tratament.

Pierzi ovocite

Daca rezerva ovariana e foarte scazuta, IA poate insemna timp pierdut si scaderea sanselor de a avea copii cu ovocite proprii.

Daca esti aproape de menopauza si ai o foarte mica rezerva ovariana, cele 4-5 luni de incercari de a ramane insarcinata prin inseminare intrauterina ar putea insemna sfarsitul rezervei ovariere si imposibilitatea de a obtine o sarcina cu ovocite proprii. Prin urmare, daca medicul iti recomanda analize pentru a stabili aceasta rezerva si iti indica FIV ca fiind singura metoda prin care poti avea un copil al tau, folosind propriile ovocite, ar trebui sa iei in calcul asta si sa nu insisti cu inseminarea intrauterina. 

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Loredana Mihai
Load More In Recomandari

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Vezi si acest articol

Solutii pentru a dezvolta inteligenta emotionala a unui copil

Inteligenta emotionala (EQ) este abilitatea unei persoane de a-si exprima si gestiona sent…