Desi vara este anotimpul perfect pentru mers la plaja, jocuri in natura, picnicuri cu familia, ore lungi petrecute in hamacul din gradina sau plecarea in concediu, expunerea indelungata la soare si caldura pot provoca multe probleme.
Deshidratarea si arsurile solare sunt cele mai frecvente pe timp de canicula, iar ele pot genera complicatii grave, cum ar fi accidentele vasculare. De aceea, se recomanda sa luam in considerare cateva sfaturi care merita urmate pe tipul verii.
Inainte de orice, insa, daca urmeaza sa va petreceti concediul peste hotare in aceasta perioada, dar nu numai, luati in calcul o asigurare de sanatate internationala care sa acopere costurile spitalizarii in situatiile neplacute.
Imbracati-va adecvat, purtati palarie si ochelari de soare
Combateti efectele caniculei purtand haine potrivite. Acestea ar trebui sa fie confectionate din materiale naturale ca bumbacul sau inul si sa aiba culori cat mai deschise si mai pastelate. Totodata, orientati-va catre croiala cat mai larga si mai lejera.
In vreme de canicula nu ar trebui sa iesiti din casa fara o palarie sau o sapca care sa va protejeze de soare.
Ochelarii de soare au devenit un accesoriu necesar si nu mai sunt doar un moft dictat de moda. Pe vreme de canicula purtati ochelari cu lentile cu protectie UV, care sa va protejeze ochii si sa va pastreze corneea sanatoasa.
Folositi crema de protectie solara si balsam de buze
Vara, daca trebuie sa stati mai mult la soare, nu uitati sa va protejati zonele expuse cu o crema de protectie de cel putin 15 SPF. Daca mergeti la piscina sau la plaja, folositi o protectie cu un factor mai inalt. Aveti mare grija la zonele care sunt susceptibile arsurilor cum ar fi nasul, urechile, umerii, spatele si gatul.
De asemenea, cautati un balsam de buze cu protectie SPF, care sa va pastreze buzele hidratate si sa impiedice uscarea si craparea lor.
Hidratati-va constant si evitati alcoolul si cofeina
Cu cat temperaturile sunt mai crescute, cu atat veti transpira mai mult si veti avea nevoie de o cantitate mai mare de lichide pentru hidratare. Nu asteptati sa simtiti setea, pentru ca acesta poate fi momentul in care deja sunteti deshidratat. Beti apa constant pe tot parcursul zilei.
Desi un cocktail cu gheata si o umbreluta de hartie suna ideal pentru plaja, el nu va ajuta sa faceti fata caniculei. Dimpotriva, alcoolul favorizeaza deshidratarea. Totusi, daca vreti sa consumati bauturi alcoolice, nu uitati sa aveti la indemana si o sticla cu apa cu care sa supliniti necesarul de lichide.
Alimentati-va corespunzator
Alimentatia va poate ajuta si ea sa faceti fata caniculei. Consumati cat mai multe fructe si legume proaspete, supe usoare si carne slaba.
Evitati orele de varf
Nu va expuneti la soare intre orele 10:00 si 14:00, acestea fiind orele cu cele mai multe radiatii UV. In acest interval este mai bine sa stati la racoare, sa va odihniti si sa va hidratati.
Si, deloc in ultimul rand, pentru a preveni neplacerile puteti sa va ganditi la o asigurare medicala care sa acopere costurile unei spitalizari necesare in urma expunerii la canicula.
Incheierea unei polite de asigurare precum cea obtinuta prin intermediul MediHelp International poate fi extinsa intregii familii, beneficiu care garanteaza accesul la o retea de peste 425.000 de spitale si clinici private si pune la dispozitia asiguratilor servicii medicale la cele mai inalte standarde.
O astfel de asigurare privata are acoperire internationala, aspect care ofera posibilitatea de tratare in oricare spital sau clinica privata din intreaga lume.