Home Recomandari Obtine maximum din rutina ta de exercitii fizice! Afla ce sa faci pentru a evita accidentarea!

Obtine maximum din rutina ta de exercitii fizice! Afla ce sa faci pentru a evita accidentarea!

Oricat de complex si de bine gandit este programul tau de sport, accidentele in timpul executarii chiar si a celor mai simple miscari sunt inevitabile daca nu esti destul de bine pregatit. Pentru a evita riscul de aparitie ale problemelor usoare si grave in timpul activitatii fizice, indiferent de anii de experienta pe care ii ai in spate, este necesar sa urmezi cateva reguli stricte de la care sa nu te abati.

Fie ca esti sportiv de performanta si te antrenezi la sala de sport sau esti la inceput si ai pornit un program usor din confortul casei, accidentarile pot aparea cand te astepti mai putin. Daca vrei sa te bucuri de cele mai bune rezultate, nu rata articolele informative oferite de Decathlon

Iata ce trebuie sa introduci in rutina ta de sport pentru a preveni accidentele nedorite!

Incalzirea 

Chiar daca practici un sport de ani de zile, ai masa musculara extrem de bine dezvoltata si ai capacitatea de a ridica si lucra cu greutati mari, incalzirea este obligatorie. Foarte multe persoane prefera sa treaca peste acest pas, insa este o greseala care le afecteaza performantele si le pune si in pericol. Aparitia accidentelor va fi mai probabila daca nu iti incalzesti foarte bine muschii, spatele, gatul, bratele si picioarele. 

Acest proces nu iti ia mai mult de 10-15 minute si te poate scapa de multe neplaceri si vizite pe la medici. Daca alegi un program optim de incalzire vei avea sanse mai mari de a duce la bun sfarsit exercitiile pe care ti-ai propus sa le faci, simtindu-ti corpul mai putin obosit. Astfel, previi aparitia carceilor, durerile articulare sau musculare.

Racirea

Dupa incheierea programului de exercitii, este esential sa ne calmam putin corpul prin doar cateva minute de racire. Acest pas are acelasi scop ca incalzirea, anume sa pregateasca trupul pentru ceea ce urmeaza. In acest caz, urmeaza sa petrecem cateva ore, poate chiar zile, nepracticand sport, muschii simtindu-se inca tensionati si incordati dupa ultimul antrenament. Cateva minute de racire dupa exercitii favorizeaza revenirea la starea initiala a batailor inimii si a presiunii sangelui. 

Echipamentul adecvat

Echipamentul pentru care optam in timpul exercitiilor joaca un rol extrem de important. Pornind de la piesele de baza, imbracamintea lejera care ne permite sa respiram si sa ne intindem in voie este ideala. Pentru femei, colantii elastici, tricourile sau hanoracele realizate din materiale potrivite sunt alegerea optima. Barbatii pot opta pentru pantaloni scurti largi si un tricou special pentru sport.

Pasul doi pentru a te bucura de un echipament complet, accesoriile. In functie de exercitiile pe care le practici, accesoriile pe care le utilizezi pot avea un rol vital in prevenirea accidentelor. Daca lucrezi cu gantere, foloseste manusile pentru incheieturi si cureaua pentru mijloc. Acestea iti vor asigura postura corecta pentru fiecare exercitiu practicat. Pentru yoga, pilates sau alte exercitii pe sol, nu uita de salteaua care iti va asigura protectie si confort. Daca vrei sa afli cum poti sa alegi salteaua potrivita pentru tine, acceseaza articolul de pe Sfaturi.Decathlon.ro

In ceea ce priveste incaltamintea, in zilele in care lucrezi partea inferioara a corpului, este recomandat sa utilizezi o pereche de pantofi de sport cu talpa perfect dreapta, iar pentru zilele de alergare sau brate, incaltamintea flexibila. Aceste detalii vor face o diferenta vizibila in postura din timpul exercitiilor si te vor ajuta sa practici corect miscarile. 

Nu uita nivelul tau real de pregatire 

Chiar daca vrei sa impresionezi partenerul de sport sau, pur si simplu, consideri ca o greutate mai mare este potrivita pentru tine, insa esti la inceput, executarea corecta a exercitiilor cu greutati mai mici va avea rezulte mai bune. Foloseste greutati si exercitii potrivite pentru nivelul tau. Daca optezi pentru greutati mult prea mari, poti suferi de dureri de spate. 

Ca sa descoperi care este greutatea optima pentru tine, poti apela la un truc. Seteaza-ti obiectivul de 10 repetari continue, daca simti ca ti-ai atins limita  inainte de primele 8 repetari, greutatea este prea mare. Daca a 10-a repetare nu a necesitat un plus de efort din partea ta, greutatea este prea mica. Greutatea ideala se recunoaste daca, incepand cu a 8-a repetare, exercitiul devine mai greu, iar a 10-a este o adevarata provocare.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Ana Tufescu
Load More In Recomandari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si acest articol

Stiai ca jucariile pentru copii din lemn sunt alegeri inspirate pentru dezvoltarea cognitiva si creativa a micutilor?

Jucariile din lemn sunt o alegere excelenta pentru copiii mici, deoarece le stimuleaza ima…