Home Sanatate De ce copiii iubesc magia? Afla ce spun psihologii pediatri si magicienii cu experienta in domeniu

De ce copiii iubesc magia? Afla ce spun psihologii pediatri si magicienii cu experienta in domeniu

Magia este una dintre cele mai vechi si mai fascinante forme de divertisment, care atrage atat copiii, cat si adultii. Dar de ce este atat de populara in randul celor mici? Ce efecte are asupra dezvoltarii lor cognitive, emotionale si sociale? Si cum pot parintii sa profite de aceasta pasiune pentru a le oferi copiilor o experienta memorabila la petrecerile lor apeland la servii de inchiriere magician?

Iata ce am aflat de la psihologi pediatri si magicieni cu experienta in domeniu, care ne-au impartasit secretele lor:

Magia stimuleaza imaginatia si curiozitatea copiilor

Unul dintre motivele pentru care copiii iubesc magia este ca le stimuleaza imaginatia si curiozitatea, doua abilitati esentiale pentru invatare si creativitate. Copiii sunt fascinati de efectele vizuale si sonore ale trucurilor magice, de surpriza si misterul pe care le creeaza, de provocarea de a descoperi cum functioneaza. Prin urmare, magia ii face pe copii sa viseze, sa se intrebe, sa exploreze si sa experimenteze lumea din jurul lor.


Magia dezvolta gandirea critica si logica a copiilor

Un alt beneficiu al magiei pentru copii este ca le dezvolta gandirea critica si logica, doua competente importante pentru rezolvarea problemelor si pentru intelegerea realitatii. Copiii nu se multumesc doar sa admire trucurile magice, ci incearca sa le inteleaga si sa le explice. Astfel, ei isi exerseaza capacitatea de observatie, de analiza, de deducere si de argumentare. De asemenea, ei invata sa faca diferenta dintre iluzie si adevar, dintre posibil si imposibil.

Magia imbunatateste stima si increderea in sine a copiilor

Un al treilea avantaj al magiei pentru copii este ca le imbunatateste stima si increderea in sine, doua aspecte esentiale pentru dezvoltarea personalitatii si pentru relationarea cu ceilalti. Copiii se simt mandri si fericiti atunci cand reusesc sa faca sau sa inteleaga un truc magic, ceea ce le creste nivelul de satisfactie si de motivatie. De asemenea, ei se simt admirati si respectati atunci cand sunt implicati in spectacolul magic, ceea ce le creste nivelul de apartenenta si de cooperare.

Magia favorizeaza comunicarea si socializarea copiilor

Un al patrulea beneficiu al magiei pentru copii este ca le favorizeaza comunicarea si socializarea, doua abilitati necesare pentru integrarea in societate si pentru formarea prieteniilor. Copiii isi impartasesc impresiile si parerile despre trucurile magice pe care le vad sau le fac, ceea ce le dezvolta limbajul si vocabularul. De asemenea, ei interactioneaza cu magicianul sau cu alti copii in timpul spectacolului magic, ceea ce le dezvolta empatia si respectul.

Magia ii bucura si distreaza pe copii

Un al cincilea beneficiu al magiei pentru copii este ca le aduce bucurie si ii amuza, ceea ce este foarte benefic pentru sanatatea lor fizica si mentala. Copiii se distreaza cand vad sau fac trucuri magice, ceea ce le reduce stresul si anxietatea. De asemenea, ei se bucura si se relaxeaza atunci cand participa la un spectacol magic, ceea ce le imbunatateste starea de bine.

Magia este o forma de arta si de divertisment care are numeroase beneficii pentru copii, atat din punct de vedere cognitiv, cat si emotional si social. Prin magie, copiii isi dezvolta imaginatia, gandirea, stima de sine, comunicarea si bucuria de a trai. De aceea, parintii ar trebui sa incurajeze aceasta pasiune a copiilor lor si sa le ofere oportunitati de a se bucura de magie. 

Una dintre cele mai bune modalitati de a face acest lucru este sa apeleze la serviciile unui magician profesionist, care sa le ofere un spectacol de calitate, adaptat varstei si preferintelor lor. 

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Loredana Mihai
Load More In Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si acest articol

Stiai ca problemele dentare ne afecteaza sanatatea organismului, psihicul si starea generala? Afla in ce mod

Daca te-ai gandit vreodata ca sanatatea dentara nu este atat de importanta, ar trebui sa r…