Home Recomandari Ce trebuie sa stii despre vitamina D – imunitate si fertilitate

Ce trebuie sa stii despre vitamina D – imunitate si fertilitate

E o perioada in care subiectele despre intarirea sistemului imunitar sunt pe buzele tuturor. Si asta nu doar din cauza epidemiei COVID 19, ci si pentru ca in sezonul rece, infectiile respiratoriile afecteaza o mare parte din populatie. Chiar daca purtarea mastii ar putea sa scada riscul de aparitie a virozelor, tot ar trebui sa ne asiguram ca avem un sistem imunitar puternic. Si pentru ca mai mult ca oricand, medicii si farmacistii recomanda din plin vitamina D, poate ai vrea sa stii mai multe despre aceasta vitamina si despre modul in care iti afecteaza sanatatea, sistemul imunitar, dar si fertilitatea.

1.Vitamina D e esentiala pentru un sistem imunitar puternic

Valorile scazute ale vitaminei D au fost asociate cu un risc crescut de a aparitie a diferilor afectiuni respiratorii. Printre cele mai grave se numara si: bolile pulmonare obstructive cronice, infectiile virale si bacteriene, astmul sau tuberculoza.

De fapt, deficitul de vitamina D poate duce la scaderea functiei pulmonare, fapt ce poate afecta capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor respiratorii de orice fel.

2.Vitamina D si supradozarea

Chiar daca oamenii isi iau de multe ori vitamina D de la soare, nu poti ajunge la supradoza doar prin expunerea la soare sau prin consumul de alimente care contin vitamina D. Singura modalitate prin care limita poate fi depasita e prin suplimentele cu vitamine D.

La fel ca deficitul si supradoza de vitamina D e nesanatoasa si periculoasa pentru sanatate.

3.Vitamina D e un hormon

Vitamina D e un hormon si nu o vitamina in adevaatul sens al cuvantului. Poate fi produs de corp, la nivelul pielii, in contact cu soarele si are diverse roluri extrem de importante in organismul uman.

4.Vitamina D, implicata in fertilitate

Toata lumea vorbeste despre cat de importanta e suplimentarea de vitamina D pentru a ne mentine sanatosi, insa rareori se discuta despre aportul pe care acest hormon il are in fertilitate. S-a dovedit faptul ca vitamina D ajuta in fertilitate, dar si in obtinerea unei sarcini sanatoase.

Prin urmare, daca iti doresti un copil si incerci sa ramai insarcinata fara succes, medicul tau ar putea ca pe langa acid folic sa iti recomande vitamina D.

Citeste mai multe despre vitamine si imunitate in acest articol.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Loredana Mihai
Load More In Recomandari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si acest articol

Cum sa te simti minunat si sa treci peste emotii la propria nunta

Nunta este unul dintre acele evenimente unice din viata care marcheaza inceputul unui nou …