Home Sanatate 8 motive pentru care ar trebui sa bei cafea la locul de munca

8 motive pentru care ar trebui sa bei cafea la locul de munca

cele mai bune filme din toate timpurile

Cafeaua este unul dintre cele mai prezente produse din lume. Ea este consumata in diverse forme in fiecare colt al lumii, fiind motivul dezvoltarii unei industrii impresionante. De asemenea, cafeaua este piatra de temeile pentru multe sectoare. Fara cafea s-ar inregistra o scadere a productivitatii si a starii de fericire. Insa, la nivel personal, cafeaua poate duce la o crestere a productivitatii si, deloc de neglijat, la o sanatate fizica si mentala mai buna.

Cafea la birou – pentru o viata sanatoasa

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa bei cafea la birou.

Cafeaua te mentine alert

Dupa cum stim cu totii, cofeina este una dintre cele mai comune substante stimulante. Ea mentine oamenii treji si ofera sistemului nervos central un impuls care ii ajuta sa ramana productivi pe tot parcursul zilei.

Pauzele de cafea imbunatatesc productivitatea

Pauzele de cafea sunt o inventie din secolul XX, devenind mai raspandite dupa cel de-al doilea razboi mondial. Un studiu realizat in 2010 a dovedit ca angajatii care iau pauze de cafea dau dovada de o imbunatatire generala a productivitatii. Aceste pauze creeaza ocazii in cadrul carora angajatii pot socializa si impartasi experiente personale sau profesionale. Permitand angajatilor sa ia aceste pauze de cafea impreuna se va ajunge in timp la o crestere a performantelor generale. 

Cafeaua te ajuta sa traiesti mai mult

Studiile au reliefat ca exista o corelatie intre cantitatea de cafea consumata si reducerea riscul de deces. Astfel, persoanele care consuma cafea moderat prezinta un risc de deces cu 10% mai mic decat cele care nu consuma cafea.

Reduce durerile specifice muncii de birou 

Un alt studiu realizat de Institutul National pentru Sanatate a ajuns la concluzia ca o ceasca de cafea bauta inainte de inceperea activitatii a atenuat durerile specifice posturii la birou. Desi esantionul de studiu a fost unul mic, exista posibilitatea de a prescrie cofeina ca moderator al durerilor de zi cu zi.

Cafeaua este un motiv de a socializa

In ultimii 30 de ani, ibricul proaspat de cafea a reusit sa devina centrul activitatiilor comune de birou. A bea cafeaua intr-un birou inseamna o interactiune sociala mai crescuta si poate duce la cresterea productivitatii. Mai mult, bautorii de cafea la locul de munca tind sa fie mai fericiti in meseria lor.

Colegii tai sunt bautori de cafea – un motiv sa socializezi cu ei

In 2011, un sondaj a lansat o lista a profesiilor care consumau cea mai mare cantitate de cafea, primii din lista fiind: oamenii de stiinta, tehnicienii de laborator, profesionistii de marketing, PR-ul, etc.

Cafeaua reduce stresul cauzat de lipsa somnului

Daca ai probleme cu somnul din cauza stresului, simpla aroma a cafelei reduce nivelul de stres. Mirosul de cafea contine proteine cu proprietati antioxidante, benefice pentru protectia celulelor nervoase deteriorate de stres.

Cafeaua mentine activitatea metabolica crescuta

Numeroase studii au legat consumul de cofeina de o activitate metabolica crescuta, Ca atare, nu ar trebui sa te surprinda faptul ca majoritatea suplimentelor comerciale pentru arderea grasimilor contin cofeina. Asa ca nu strica sa stii ca in timp ce stai la birou si sorbi o ceasca de cafea, corpul tau arde mai multe grasimi.

Incarca mai multe articole
Incarca mai multe articole de Roxana Matei
Load More In Sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si acest articol

Fa cateva schimbari pentru o viata mai sanatoasa. Sfatul specialistului

Daca te trezesti obosit, esti lipsit de energie sau analizele iti spun ca ceva nu e bien i…